Om han varit muslim

Av Dick Sundevall 2014-07-07

Åklagaren yrkar att barnamördaren Breivik ska dömas till rättspsykvård. Någon som tror att en muslim som gjort något motsvarande inte skulle hamna i fängelse?

När Breivik mejade ner det ena barnet efter det andra agerade han hatiskt men så vitt jag kan se rationellt utifrån sin utgångspunkt. Själv hävdar han att han gjorde det av politiska skäl och i Guds namn. Som någon form av en kristenhetens utsände riddare i kamp mot muslimer.

Om en muslim skulle utföra ett liknande terrordåd i Norge eller Sverige och hävdade att han gjorde det i islams namn, skulle då någon enda åklagare hävda att han skulle dömas till rättspsykvård? Knappast.

Nu handlar det om en högerextremist och muslimhatare. En av dessa som hävdar att ”islamiseringen” är förödande för västvärlden. Och att det måste stoppas till varje pris. Är man därmed ett psykfall? När man läser vad vissa av dem för fram på olika svenska sajter så kan man visserligen misstänka att de glömt att ta sina mediciner den dagen, men nog fan ska de dömas till fängelse om de av samma skäl börjar skjuta ihjäl barn.

Alternativt ska vi börja se muslimhatarna som allvarligt psykiskt sjuka och tvångsomhänderta dem, även om de ännu inte har börjat skjuta barn. 


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.