GW och Carin Götblad

Av Dick Sundevall 2014-07-07

Några menar att jag förtalar eller rent av förföljer Carin Götblad i artiklar och böcker. Men det är ingenting i jämförelse med när Leif GW Persson går igång.

Jag har i många år framfört några återkommande påståenden när det gäller Stockholms före detta länspolismästare Carin Götblad:

Hon har grovt brutit mot lagen för att göra karriär.

Hon är en dålig eller rent av usel polischef.

Hon ägnar mer tid åt personlig PR än åt sitt egentliga jobb.

Hon har ljugit när hon vittnat i Högsta domstolen.

Det sistnämnda finns att tillgå på band då HD lagrar sina inspelade mål. Det finns dokumenterat att hon begick grovt tjänstefel när hon i det så kallade Gotlandsärendet aktivt mörkade att polisens infiltratör Peter Rätz varit inblandad i ett fall som rörde 1,5 kilo heroin.

Att hon är varit en usel polischef framgår klart genom att det aldrig klarats upp så liten del av brotten i Stockholm som under hennes tid som polischef.

PR-folk

Att Götblad inte bara kommit undan med det här utan tvärtom blivit känd och populär, beror på att hon omgett sig med PR-folk och medierådgivare. Därför har hon inte varit tillgänglig för pålästa journalister när något negativt inträffat i Stockholm men desto mer när det handlat om att dela ut priser eller sitta och prata i trivselprogram i tv. Och därmed är det betydligt fler som känner till henne än vad som är fallet med den nuvarande rikspolischefen eller hans föregångare.

Men allt vad jag påstår här och lite till, är ingenting i jämförelse med de salvor Leif GW Persson levererat. Hans senaste drapa är som så ofta både underhållande och tänkvärd. Du hittar den här.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.