Mord och misshandel

Av Ricard A R Nilsson 2012-07-20

Att misshandla eller skjuta någon ingår i många kriminellas liv, något gemene man ibland har svårt att tro på.

Det har skrivits ett antal recensioner av min och Pierre D Larancuents kriminalroman Män utan nåd, flera av kritikerna verkar inte tro på att den svenska undre världen kan vara så rå som vi beskriver, något den faktiskt är.

Blir skjuten i knäskålarna

På ett ställe i boken så skjuter en av karaktärerna en fiende i knäskålarna eftersom han ville få fram information. Liknande saker har hänt i verkligheten. Det vet jag dels eftersom jag har läst domar där liknande saker har skett och dels genom att medfångar har berättat både vad de har utsatts för och vad de har utsatt andra för.

Kidnappad och misshandlad

På ytterligare ett ställe kidnappas en person och misshandlas grovt som ett straff för att ha gjort vissa saker som han inte skulle. Detta är heller alltför ovanligt i den kriminella världen. Gör någon bort sig så är ofta straffet att han utsätts för någon typ av våld.

I en annan del av boken jagas en av huvudkaraktärerna genom Malmö av en beväpnad mördare. Det skjuts ganska friskt mitt inne i staden. Just detta har hänt. Det verkliga fallet hände förvisso i en betydligt mindre ort än Malmö, men likväl så jagade en pistolbeväpnad man sitt tilltänkta offer genom centrum.

Har man inte levt ett liv som grovt kriminell så kan mycket av det som jag och Pierre beskriver verka överdrivet och overkligt. Men jag försäkrar att det som man kan läsa om i vår bok är den värld som många tungt kriminella lever i dagligen. Man beväpnar sig. Man bär skottsäkra västar. Man tar till våld. Man är beredd att möta våld. Man är beredd att dö.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.