OS-atlet på Tidaholm

Av Ricard A R Nilsson 2012-08-07

De Olympiska spelen är i full gång vilket det även pratas om här inne. I ett av samtalen fick jag reda på att en OS-atlet har suttit på Tidaholmsanstalten.

Under 1990-talet satt en olympisk fanbärare här på Tidaholm. Han var inte svensk utan kom från ett annat europeiskt land. Vilket vill jag inte avslöja med hänsyn till att jag verkligen tycker att folk förtjänar en andra chans och då kan jag knappast hänga ut folk.

Vann en mångkamp

Här på Tidaholm har varje avdelning under sommaren en egen liten mångkamp där vi springer hundra meter, stöter kula och lite annat. Själv så brukar jag bara titta på. Även om jag tränar lite styrketräning och spelar en del badminton så är min kropp inte särskild lämpad för en mångkamp. Eller så är det bara mitt idrottsliga självförtroende som är naggat i kanten efter alltför många förnedringar under idrottstimmarna i grundskolan. Oavsett så fungerar jag bäst som publik.

Det året som den aktuella OS-atleten deltog i mångkampen här så krossade han föga förvånande allt motstånd. Jag satt inte här under denna tid utan har fått allt berättat för mig. För er som tror att någon lurar mig så kan jag säga att min källforskning har bekräftat att den berättelse jag har fått höra är sann. Inledningsvis var jag skeptisk, för härinne skarvas det nämligen ganska friskt i samtalen, men just denna gång visade sig en helt osannolik historia stämma.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.