Förtjänar spöstraff

Av Ricard A R Nilsson 2012-08-10

Min bloggkollega tillika chefredaktör Dick Sundevall beklagade sig över skåningar i ett inlägg betitlat ”Skånska skitstövlar”. Som Skånepatriot så är det min plikt att försvara mitt födelselandskap.

Att det skulle finnas fler skitstövlar i Skåne än i övriga Sverige ställer jag mig högst tveksam till. Skitstövlar finns överallt i alla landskap och i alla samhällsgrupperingar. Att de skulle ansamlas i södra Sverige är inget jag ser som särskilt logiskt.

Förtjänar tjära och fjädrar

Med ovan sagt så kan jag inget annat än hålla med Dick om att chauffören som han beskrev i sitt blogginlägg är en tvättäkta skitstövel. Att slänga ut en 81-årig man ur en färdtjänstbil så att han hamnar på sjukhus är helt oacceptabelt och bör straffas med tjära, fjädrar och offentligt spöstraff. Att chauffören ifråga råkar bo i Skåne är inget annat än beklagligt.

För rättvisans skull medger jag att Dick har en viss poäng. En av de absolut sämsta anstalterna ligger i Skåne och heter Kirseberg, ett av de sämsta häktena ligger i Malmö och rasismen är alldeles för utbredd rent allmänt – så visst jag får väl motvilligt erkänna att Skåne och alla som bor där inte är perfekta. Ändå vidhåller jag att skåningar är något utöver det vanliga. Vi är trevliga, gemytliga och har en dialekt som kan få den mest deprimerade på gott humör – det är i alla fall min åsikt.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.