Vakt misshandlade fånge

Av Ricard A R Nilsson 2012-09-14

En intagen utagerar med våld. Han oskadliggörs genom att bojas och läggas på magen, men ändå slår en av vakterna till honom i ansiktet.

Det mest fascinerande med att en vakt slog till en bojad intagen var att de övriga vakterna som var närvarande inte accepterade det. Istället för att försöka dölja incidenten och sopa den under mattan så gick de till anstaltschefen och berättade vad deras kollega gjort. Därefter fick rättsmaskineriet ta över, vilket slutligen ledde till att den skyldige vakten fälldes för misshandel, något som även fick till följd att han blev av med jobbet.

Myndighetskorruption

I en tid då svenska myndigheter stundom verkar lika korrupta som de värsta afrikanska staterna, så är det skönt att se hur vissa enskilda tjänstemän gör vad som, enligt rättsliga lagar och normer, är rätt. Alltmedan högre chefer inom Kriminalvården, Tillväxtverkat, SÄPO och andra myndigheter anklagas för mutor, momsfiffel och en hel drös av andra brottsliga handlingar, så verkar alltså de som arbetar lägre ner i hierarkin ha en bättre etisk beslutsförmåga.

Det sägs att makt korrumperar och sett till allt myndighetsfiffel som har kommit till ytan det senaste året så kan man ju inget annat än konstatera att det är sant.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.