Vardagsalkoholism

Av William Eriksson 2012-09-25

Att ta en öl på en måndag går inte för sig. Åtminstone inte i Sverige. Nej, man blir hellre på kanelen i soffan på fredagskvällen framför Dobidoo. Hur kommer sig detta?

Att äta en lunch och som sakta glider över i en middag kan vara det bästa som finns. Sitta på en restaurang och se genom fönstret hur skymningen smyger sig på. Påpeka uppmärksamheten från hovmästaren och beställa en ale. Man känner en nalkande salongsberusning men det är inget som bekymrar. Trots att iphonen visar tisdag den 18 september.

När skall det på riktigt bli socialt accepterat att inta alkohol på vardagar? När skall sydsvenskarna nere i Falsterbo sluta kokettera om sitt ”kontinentala” leverne i närheten av Köpenhamn. När skall man utan att bli sedd som en alkoholist kunna öppna en vinare till måndagens köttfärslimpa.

Nyckeln till ett sundare liv är att antingen sluta kröka helt eller att sprida ut drickandet på hela veckan. Inte att längta hela veckan efter den rejäla fyllan som skall infinna sig i takt med Lasse Kronérs intåg i TV-rutan.

 


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.