Negativa tankar

Av Ricard A R Nilsson 2013-02-17

Efter att ha läst igenom ett urval av mina tidigare blogginlägg, känner jag att tonen lite väl ofta har varit negativ och stundom även gnällig.

Som jag tidigare har skrivit är syftet med mitt bloggande att berätta om fängelsevärlden och de tankar jag får härinne. Alltså att ge en inblick i en sluten värld dit få har insyn. Tanken är inte alls att gnälla eller vara överdrivet kritisk, men tyvärr blir det så ibland när man som jag bor i den lilla bubbla som ett fängelse utgör.

   Bloggen har blivit ett sätt för mig att ventilera och det leder till att en del negativt kommer fram. Men även om det kan vara både deprimerande och irriterande att leva inlåst år efter år inom ett system som är långt ifrån optimalt, så vet jag att det naturligtvis kunde ha varit värre. Hade jag suttit i ett Sibiriskt fängelse hade den svenska vintern känts som rena högsommaren. Om mitt straff hade avtjänats i Thailand där kackerlackorna löper fritt så hade den flagnande färgen på vissa anstalter och någon mögelskada här och där, bleknat i jämförelse. Allt är alltså relativt. Men eftersom jag befinner mig i Sverige och har haft en bra uppväxt i västvärldens överflöd så blir min referensram därefter.

   Det finns bra och dåliga saker med alla situationer, men viktigt att komma ihåg är hur det alltid finns utrymme för förbättring. Detta oavsett om det gäller Kriminalvården, Försäkringskassan eller en annan myndighet eller organisation. Min kritik och mina förslag samt tankar berör av uppenbara skäl Kriminalvården och jag hoppas de tas för vad de är, mina subjektiva åsikter som ventileras under allt annat än normala förhållanden. I absolut sämsta fall hoppas jag att mina inlägg ger lite underhållning och kunskap om den värld som få – turligt nog – får uppleva.

Prenumerera på Para§rafs Nyhetsbrev
Nyhetsbrevet mejlas ut varje måndag och innehåller och innehåller bland annat extramaterial som inte publiceras på sajten. Du prenumererar utan kostnad här: Nyhetsbrevet.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.