Blöjor och bebisar

Av Ricard A R Nilsson 2012-09-17

Under det senaste året har flera i min omgivning fått barn, något som har fått mig att fundera på min egen längtan efter att få vara förälder.

Barn är det värdefullaste som finns. Dessa små varelser som ska skyddas samtidigt som de ska tillåtas utvecklas som individer, är mirakel i sig själva. Jag hoppas innerligt att jag en dag får möjlighet att bli en pappa, vilket tyvärr inte är säkert. Men det gör inte att min glädje för släkt och vänner som får nytillskott till familjen blir mindre.

Längtar efter att få byta blöjor

Jag har ännu inte fått möjlighet att träffa någon av de små bebisar som har kommit till världen det senaste året, men innan jul kommer jag att få besök där jag för första gången får hålla det av barnen som är min gudson. Det värmer mig inombords när jag tänker på honom. Ett litet liv som jag värderar högre än mitt eget.

Det är konstigt, ofantligt många saker har jag saknat under alla år i fängelse, men få gånger har jag längtat efter något så mycket som att få byta blöjor. Ja, du läste rätt – jag vill byta blöjor. Det är något så vardagligt som alla föräldrar gör, något som visar hur mycket man bryr sig och det är dessutom något som jag aldrig någonsin har gjort. Jag till och med drömde om att jag bytte blöjor på min gudson och tyckte det var så roligt – fast när man drömmer känner man ingen lukt, så min utopiska syn på blöjbyten kanske får sig en törn när drömmen väl blir verklighet.

 


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.