Havets frihet

Av Ricard A R Nilsson 2012-10-08

I havets djup kan jag hitta friheten. Havets djup hoppas jag att få uppleva i framtiden.

Vaknade imorse strax innan fem med en överväldigande känsla av vemod. Tror det var något jag hade drömt, men kunde inte alls komma ihåg vad. Försökte somna om men låg bara och stirrade i det flagnande celltaket. Konstigt vad tankarna vandrar när man ligger vaken och försöker hitta sin väg tillbaka till drömmarnas land.

Längtar efter att få dyka

Tankar om framtiden, familj, vänner, gamla minnen, vad det är till lunch idag – en röra av allt och inget. Slutligen fastnade jag för något så konstigt som min relativt nyfunna längtan efter att få lära mig dyka.

Det var först för några år sedan som jag via en släkting fick idén om att ta dykarcertifikat. Sedan har jag med jämna mellanrum lekt med tanken. Vet inte om det är själva dykandet som lockar eller bara friheten av att kunna befinna mig på en exotisk plats i kristallklart vatten omgiven av en värld som jag aldrig har skådat på nära håll, möjligheten att hälsa på hos varelser som annars bara kan ses i naturprogram. Hursomhelst kommer jag en dag att ge mig ner i djupet, hoppas bara att upplevelsen lever upp till mina fantasier.

 


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.