Kanske, kanske, kanske

Av Ricard A R Nilsson 2012-10-20

Inför min prövning om tidsbestämt ska snart Kriminalvården skicka in ett yttrande till Örebro tingsrätt som sammanfattar hela min verkställighet.

Anstalten Tidaholm håller på att skriva en sammanfattning av hela mitt straff så här långt.

Det kommer sedan att användas som underlag för Kriminalvårdens officiella yttrande som är en av de aspekter som kommer att avgöra om jag ska få tidsbestämt eller inte.

Är nervös

Innan anstaltens sammanfattning skickas iväg kommer jag att få se det. Då har jag även möjlighet att skriftligen kommentera om det är något jag är missnöjd med. Inte för att ett separat brev från mig har någon större betydelse, men det är i alla fall en rättighet jag har.

Är nyfiken på hur det slutligen kommer att se ut. Kommer anstalten vara positiv eller negativ till mig? Hur kommer det slutliga intyget som skrivs av en handläggare vid Kriminalvårdens huvudkontor att vara formulerat? Kommer det att vara bra eller dåligt? Så många frågor, alldeles för få svar.

Fjärliar i magen

Jag måste erkänna att det trots allt fladdrar runt lite fjärliar i min mage. Även om jag vet att det mest sannolika scenariot är ett avslag, så finns ändå en liten gnutta av hopp. Någonstans långt inom mig finns en liten kille som tänker att det i alla fall finns en teoretisk chans att jag får tidsbestämt. Fast den lille killen försöker mitt sunda förnuft tränga undan så mycket som möjligt. För min rationella sida säger att det i princip är helt kört. Men ändå – kanske, kanske, kanske!


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.