Jag utmanar näthatarna

Av Ricard A R Nilsson 2013-02-09

Fick ta del av det senaste näthatet mot mig, och vill nu utmana er som skriver att ta diskussionen här på Para§raf istället, eller är ni för fega?

Jag har i tidigare inlägg nämnt att vänner till mig med jämna mellanrum går in och läser upp via telefon vad som skrivs om mig i olika nätforum. Häromdagen fick jag ett uttalande uppläst där någon bland annat hade ondgjort sig över en debattartikel som jag och min vän Pierre hade skrivit här på Para§raf betitlad: ”Inför jobbgaranti för frigivna fångar”. Näthatarna verkade inte inse att artikeln var menad att vara lite provocerande – för att få folk att tänka till – samtidigt som det faktiskt i grunden är en vettig idé som vi la fram.

   Alla ni som spyr galla över mig och det jag skriver, varför tar ni inte diskussionen direkt med mig? Här på Para§raf har vi kommentarsfält, det är bara för er att skriva in era frågor, tankar och illsinnad kritik – jag bemöter er gärna. Dessutom har vi högt i tak, så ni kan vara nästan hur hårda ni vill i det ni skriver. Men det lär väl inte hända. Utmärkande för näthatare är en ovilja att ta en diskussion samtidigt som man är feg och inte vågar stå för sina åsikter. Trots detta vill jag rikta en inbjudan till alla er som exempelvis skriver på Flashback, kom till Para§raf och ta debatten direkt med mig.

   För er som inte vågar ta debatten men ändå blir irriterade över mina inlägg har jag en fråga: Varför läser ni min blogg eller mina artiklar? Internet är ändå förhållandevis stort, rimligen måste väl alla ni näthatare aktivt söka upp det jag har skrivit, eller är det så att mina alster råkar poppa upp på er skärm när ni sätter igång era datorer? Nej, så är det självklart inte. Mitt råd blir att ni slutar läsa det jag skriver, det är ingen som tvingar er.

(Redaktörens anmärkning: Så länge det inte är rasistiskt eller direkta spyor så publicerar vi kommentarerna.)

Här finns artikeln: Jobbgaranti för frigivna fångar


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.