Julpermission

Av Ricard A R Nilsson 2012-12-06

Jag var nyligen ute på en bevakad normalpermission och fick då uppleva julruschen.

Många klagar över julruschen, hur trångt det är i butikerna, de långa köerna med mera. Men jag däremot njuter av allt detta.

För mig är detta vardagliga något fantastiskt, något som får mig att le. Att för några få timmar få vara något annat än en inlåst fånge. Att för en liten stund tränga bort hur min vardag annars ser ut. Att få vara en normal person som stressar för att hinna köpa julklappar. Allt detta är för mig guld värt.

Älskar julskyltningen

Genom Skövdes butiker drog jag fram och letade efter det som fanns på min inköpslista. Med bara en kort paus för att få lite näring, så ägnade jag hela permissionen åt att leta julklappar. Jag har alltid tyckt det är roligare att ge än att få. Glädjen hos dem som får något de annars kanske inte hade köpt till sig själv är ovärderlig.

Dessutom är julskyltningen något som jag tycker om extra mycket. En del tycker att alla granar, tomtar och andra juldekorationer som fyller gator och torg är överdriven – men inte jag. För mig visar det på en årlig gemenskap, där glädje, hopp och frid är något vi alla – fängslade såväl som fria – har gemensamt.

 


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.