Shorts i vinterkylan

Av Ricard A R Nilsson 2012-12-04

De senaste åren har jag varit lite säregen och valt att gå med shorts även när temperaturen ute har krupit ner långt under nollstrecket.

Även när jag går till skolan här på anstalten eller när jag går ut för att få lite frisk luft brukar jag ha shorts på mig, det är alltså inte bara inomhus.

Ibland undrar vakterna eller mina medintagna om jag inte fryser, vilket jag inte gör. Jag har alltid en tröja och en jacka på mig och så länge överkroppen är varm ska det ganska mycket till för att jag ska känna kyla kring benen.

Det kan väl i och för sig se lite komiskt ut att ha bara ben samtidigt som man i övrigt är påpälsad, men här inne finns ingen jag behöver se bra ut för. Just nu när jag skriver detta har jag ett par av Kriminalvårdens beiga shorts tillsammans med en röd fleecejacka – klädesplagg som i sig inte är de snyggaste.

Hinner inte börja frysa

Nu kanske mitt användande av shorts mitt i vintern inte verkar riktigt klokt för vissa, men saken är den att jag väldigt sällan är utomhus. När jag går till skolan, besöket eller liknande är jag ute i kanske max fem minuter. En kort promenad utomhus brukar inte vara mycket längre. Jag hinner alltså inte börja frysa.

Vet inte riktigt varför, men shorts känns bekvämare än långbyxor. Har funderat en del över detta i samband med detta inlägg, men har inte kommit på något riktigt bra svar till varför jag föredrar shorts. Kanske är det bara en sådan där kåkskada man får av att ha suttit i fängelse i över ett decennium. När jag tänker på det har jag sett flera intagna genom åren som använt shorts nästan året om. Hm, kanske något att undersöka närmare?


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.