Riv murarna

Av Ricard A R Nilsson 2012-11-05

Den 9-11 november hålls en konferens i Göteborg som heter Riv murarna. Arrangörerna själva kallar det för en motståndshelg.

Tanken är att intresserade samlas och att man genom föreläsningar och diskussioner lyfter fram hur fängelser och förvar, polis och militär, gränser och massövervakning samverkar – och om hur man kan göra motstånd mot kontrollsamhället. Under denna motståndshelg kommer radikala visioner blandas med praktiska reformer, politiska kampanjer och konkret organisering. Mer information kan fås på: www.rivmurarna.nu

Stöd verksamheten

Jag tycker det är bra att sådana här diskussioner förs och att det finns folk som orkar engagera sig. För idag känns det verkligen som om kontrollsamhället håller på att urarta. Ökad övervakning, lättare för polis att använda sig av integritetskränkande tvångsmedel, alltmer information sparas om vem man ringer och e-postar, vilka hemsidor som besöks – ja, listan kan göras alldeles för lång. Personligen tycker jag att utvecklingen är skrämmande. Visst måste man kunna leva i säkerhet, men det är lika viktigt att få leva det liv man vill utan att storebror håller koll på varenda liten detalj. För i nästa steg övergår det från övervakning till regelrätt statligt herravälde där vad som är tillåtet kommer att bli alltmer begränsat.

Har ni möjlighet så tar er gärna till Göteborg den 9-11 november för att stödja verksamheten.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.