Rättegångsdags igen

Av Ricard A R Nilsson 2013-02-22

Fick kallelsen till förhandlingen där det kommer att prövas om jag ska få tidsbestämt eller inte. Dags att återigen ställas inför skranket.

Den 19 april kommer jag att eskorteras av vakter till Örebro tingsrätt. En muntlig förhandling kommer att avgöra min framtid – ska jag få ett frigivningsdatum eller ska jag fortsätta leva i ovisshet?

  Som jag tidigare har skrivit här på bloggen, blir det med största sannolikhet ett avslag denna gång. Med tanke på mitt brott är jag lite för tidigt ute, trots att jag i skrivande har suttit drygt 13 år och 4 månader. Jag vet nämligen att den maximala utslussningstiden från det att man får tidsbestämt till dess att man friges inte bör vara mer än tre år, helst ett till två år. Min gissning är att jag har minst fem år kvar, vilket alltså innebär att jag ännu inte kan få mitt straff omvandlat.

  Trots att jag är tämligen säker på resultatet, känns det lite nervöst. Att ännu en gång i en domstol ställas till svars och granskas är inget jag direkt ser fram emot. Alla ögon riktas mot mig, mitt brott och min verkställighet. Men det är ingen annans fel än mitt eget. Ingen förutom jag själv bär ansvar till den situation jag befinner mig i.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.