Vakt sög av fånge

Av Ricard A R Nilsson 2013-04-09

Ja, du läste rubriken rätt. En kvinnlig vakt gav en fånge oralsex och detta skedde i ett svenskt fängelse.

Just detta blogginlägg har jag länge funderat på att skriva men varit osäker just på grund av dess kontroversiella innehåll. Men jag har numera lyckats spåra de berörda parterna.

Det viktigaste är naturligtvis att den fånge det gäller inte får några problem. Jag har via vänner på utsidan haft kontakt med honom och han har gett mig tillåtelse att skriva om det som hände – han lever för övrigt ett hederligt liv numera.

   Vakten som utförde oralsexet är inte heller kvar inom Kriminalvården, det vet jag tack vare att en vän till mig körde en googling på henne. Jag blir än idag smått förundrad över den information några väl valda sökord kan få fram. Ingen kommer alltså att kunna identifieras, jag kommer inte ens berätta vilken anstalt det skedde på. Ta min berättelse för vad den är, något ovanligt som en gång hände i ett svenskt fängelse. Och, ja, det som följer har verkligen hänt, det är inte min författarhjärna som hittar på.

   Att en vakt och en fånge har en relation är ganska ovanligt, men ändå något som sker då och då. Detta kan utläsas ur vissa offentliga handlingar, att olika olämpliga relationer utvecklas är alltså ingen hemlighet. Egentligen är det inte särskilt konstigt. En del kvinnor kanske inte får särskilt mycket uppmärksamhet i sina vardagsliv och när de då helt plötsligt får stå i centrum för en fånges intresse så kan känslor uppstå. Om det var några känslor inbladade i den orala behandling som gavs eller om det handlade om ren lust kan jag inte svara på, men allt skedde frivilligt.

   Det var i fångarnas gemensamma duschutrymme som det hände. Utan att bli alltför grafisk så satt internen på en träbänk och fick sin behandling. En medintagen kom in och såg dem, vilket också är skälet till att jag och ett antal andra interner känner till händelsen. Vi medfångar som kände till det höll tyst, även om ett par stycken lite diskret retade den kvinnliga vakten. Hon skämdes så pass mycket att hon inom kort begärde förflyttning till en annan avdelning. Avslutningsvis kan jag väl säga att något liknande i princip inte kan hända idag eftersom personal nästan alltid ska arbeta i par när de har kontakt med fångar, vilket alltså inte var fallet förr i tiden.

 


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.