Skönsång i fängelse

Av Ricard A R Nilsson 2013-04-26

I söndags var en ungdomskör här och sjöng för oss, ett annorlunda och trevligt avbrott i fängelsevardagen.

Med jämna mellanrum anordnar kyrkan här på anstalten en söndagsgudstjänst. Även om jag själv inte är särskilt religiös av mig är det trevligt att uppleva lite annat än avdelningsmiljön.

   Kyrklokalen, eller tornrummet som det kallas, är belägen på översta våningen i anstaltens högsta byggnad och i alla fall jag känner ett visst lugn när jag kommer dit.

   Vid några få tillfällen bjuder kyrkan in en ungdomskör att sjunga för oss, senast de var här var när de gick luciatåg i december. Jag själv, som tycker om all typ av musik, njöt av den skönsång som ungdomskören hade att bjuda på. De kallar sig för Nonstop och har i olika konstellationer varit verksamma i cirka tio år. Detta var femte gången de besökte oss här på Tidaholm. Som alltid var deras uppträdande väldigt uppskattat.

   Även några från vår ordinarie besöksgrupp var här under gudstjänsten. Jag förundras över hur ofta de besöker oss. De kommer hit på sin fritid för att hälsa på och göra livet i anstalt lite mindre monotont – detta är vi många som är tacksamma för. Lika trevligt är det när Röda korsets besöksgrupp kommer på besök. De var faktiskt också här denna söndag, men de kom framåt kvällen, ett par timmar efter gudstjänsten. Denna fängelsedag var alltså osedvanligt fullspäckad.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.