Stjärnklart

Av Nilsson-Larancuent 2014-11-10

Engagerande och dystopisk skildring av människor som tvingas överleva i ett Sverige där all elektronik har slutat att fungera

   All elektronik upphör att fungera, sakta men säkert slocknar varje pryl. Sverige, och kanske även resten av världen, hamnar i en katastrofal situation. Ingen verkar veta vad som hänt. Ingen verkar ha någon lösning. Alla hoppas på det bästa.

   ”Stjärnklart” är en skildring av hur olika människor hanterar en livsavgörande katastrof på vitt skilda sätt. En del försöker tjäna en hacka, andra vill bara försöka överleva och några vill faktiskt göra allt för att hjälpa sin nästa. Det är en berättelse om den död, sorg och kaos som följer när anarki råder, men även ett porträtt av hur godhjärtade och starka själar ställer upp för sina medmänniskor. Som läsare engageras man med karaktärerna – mot vissa utvecklas ett genuint hat, medan man för andra fäller en tår när de dör. Lars Wilderängs roman är i klass med Margret Atwoods fantastiska dystopiska framtidsskildringar om Oryx and Crake.

   Enligt omslaget är detta förstadelen i en serie och vi ser väldigt mycket fram emot uppföljaren.

Författare: Lars Wilderäng

Förlag: Massolit

Utgivningsår: 2014

 


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.