Jonas Falk fortsatt häktad

Av Dick Sundevall 2014-06-11

I dagens häktningsförhandling avseende Jonas Falk i Svea hovrätt beslutade hovrätten att Falk skulle vara fortsatt häktad i väntan på att lämnas ut till spanska myndigheter. Hovrätten anser att det är risk för att Falk "avviker eller på annat sätt undandrar sig ett överlämnande". Ljudfiler från hela häktningsförhandlingen biläggs artikeln. Likså Hovrättens beslut som bilaga.

Svenskt rättsväsende vad gäller såväl polisen som landets domstolar har en stor gemensam fiende – modern teknik.

Vid dagens häktningsförhandlingar avseende Jonas Falk och den internationella arresteringsorder som inkommit från Spanien, framstod det klart och tydligt. Jonas Falk och hans advokat Tobias Enochson skulle vara uppkopplade via videolänk från Sollentunahäktet. Det fungerade så där, tills strömmen gick på häktet. Därmed fick förhandlingarna i hovrätten avbrytas en halvtimme.

Hovrätten hamnade i telefonkö

Hela förhandlingen inleddes med att Jonas Falks andra advokat, Thomas Martinsson, skulle kopplas upp via telefon från Örebro tingsrätt, där han befann sig i ett annat mål. Det här skulle vara förberett men när hovrätten försökte komma i kontakt med Martinsson fastnade man i en telefonväxel och en telefonkö. Hovrätten kämpade för att komma förbi denna kö, men det gick inte.

Till slut fick man lösa det genom att Martinsson var uppkopplad via sin mobil – och därmed kunde förhandlingarna komma igång – tills strömmen gick på Sollentunahäktet…

I nedanstående ljudfiler märks det här. Vi kommer in när man från hovrättens sida gett upp försöken att få kontakt med advokat Thomas Martinsson via en fast telefon.

Svea hovrätts beslut biläggs som separat fil.

Ladda ner och lyssna via dator

En del läsare/lyssnare har påpekat att det kan vara svårt att ladda ner och lyssna på våra större ljufiler på en mobil eller platta. Vi är medvetna om det, men då det är svårt att få en bra ljudkvalité i domstolarna måste vi hålla en ganska stor bandbredd och därmed större ljudfiler för att det ska gå att höra vad parterna säger. Det fungerar bra om man laddar ner och lyssnar via en dator.

 

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev

Där får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill ibland extramaterial som inte publiceras på sajten. Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.

Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.

OBS: Vi efterfrågar inte ditt namn eller adress och än mindre ditt personnummer. Utan bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till. Du prenumererar här.

 


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.