Därför åker vissa kommentarer i papperskorgen

Av Dick Sundevall 2015-12-03

Några har grinigt mejlat oss och frågat varför deras kommentarer inte har publicerats. Så här är det: Para§raf är ingen allmän slasksajt där vad som helst kan publiceras. Ingen har någon självklar rätt att få sin kommentar publicerad hos oss. Vi förhandsgranskar alla kommentarer, och följande raderas:

   Rasistiska och främlingsfientliga kommentarer ryker direkt. Personliga påhopp likaså. Rena spyor som inte framför något i sak går samma väg. Obegripliga kommentarer publiceras inte heller. Kommentarer som inte har någonting att göra med artikeln ifråga, går också i papperskorgen.

   Men vi raderar aldrig en kommentar för att den sakligt argumenterar emot något i någon artikel eller krönika. Tvärtom tar vi tacksamt emot sakliga motargument och debatter i vårt kommentatorsfält.

   Det här innebär ändå att 80-90 procent av kommentarerna publiceras. I och med att det här sprider sig och en del inser att det inte är någon idé att komma med allmänt slask till Para§raf, så hoppas vi att det med tiden blir minst 95 procent av kommentarerna som kan publiceras.

   En del sajter har tagit bort möjligheten att kommentera artiklar, för att det är så mycket skit som kommer in och som måste tas om hand. Vi har beslutat att tillsvidare försöka ha kvar den möjligheten.

   Så välkomna med kommentarer antingen det är ros eller ris. Vi kommer som sagt aldrig att radera en kommentar för att den sakligt och vettigt argumenterar mot vad som framförts i en artikel eller krönika.

Dick Sundevall
Chefredaktör

 


Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.