Vidriga häktningar i isolering

Av Harriette Broman 2017-03-29

Vårens först program i SVT:s serie Domstolen visade varför Sverige fått kritik från såväl FN som EU under mer än 25 års tid, för hur vi behandlar häktade personer. Vad det handlar om är psykisk tortyr. Programmet finns att se i sin helhet på SVT Play. Se länk nedan.

   Den hårdaste formen av fängelse i Sverige som man kan hamna i är någon av de så kallade bunkrarna...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Harriette Broman är entreprenör och föreläsare. Hon har varit företagare sedan hon var 17 år och drivit allt från gym, spa, rehabklinik till restaurang och nattklubb i både Sverige, Spanien och Estland.

2011 hamnande hon på grund av hennes systerson Jonas Falk i en av Sveriges största rättsskandaler, kokainmålet ”Playa”, som varade i totalt 4 1/2 år.  Harriette är den kvinna som suttit häktad längst med restriktioner i Sverige (18 månader), och därefter blivit helt frikänd för de anklagelser hon var häktad för. Hon har därefter bevakat och skrivit krönikor för Para§raf om alla oegentligheter i ”Playamålet”.

Idag jobbar hon med en bok om playamålet och föreläser om detsamma.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.