Flygbild över hamnen där kokainet ska ha hittats

Mysteriet med de nio kilona kokain

Av Dick Sundevall 2018-06-05

Ikväll 21.00 sänds det tredje och sista avsnittet om Operation Playa i SVT 1. Det handlar i huvudsak om de nio kilona kokain som gjorde att fallet hamnade i svensk domstol och att Jonas Falk med flera överhuvudtaget blev åtalade. Men har dessa nio kilo kokain någonsin funnits i en båt i Göteborg där polisen påstår att de hittats? Eller är det ett fabricerat bevis?

   Även i ett TV-program på en timme hinner man bara med en begränsad mängd information. I skriven text med obegränsat utrymme får man med betydligt mer.

   I artikeln som vi länkar till nedan har vi beskrivit de olika turerna i detalj och klargjort att allt för mycket talar för att de nio kilona som polisen påstod sig ha hittat utgör ett fabricerat bevis. Det ska mycket till för att påstå något sådant. Och det är just vad det gör. Väldigt mycket.

   Nu har det börjat talas om behovet av en sanningskommission avseende den här rättsskandalen som kostat skattebetalarna hundratals miljoner kronor. Låt oss återkomma till den frågan.

   Artikeln som utförligt redogör för de mystiska nio kilona finns att ta del av här.

En halv miljard överbord


Dick Sundevall är Magasinet Para§rafs chefredaktör.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.