Debatt

”Du har slöja, du är förtryckt”

Av Simon Vinokur 2020-02-20

Det vore på sätt och vis helt fantastiskt om alla kvinnor med slöja vore förtryckta av sina respektive. På sätt och vis. Naturligtvis vore det tråkigt för kvinnorna, men det skulle ändå innebära att det fanns ett slags lackmustest när det kommer till våld och förtryck i nära relationer. Ett sätt att avgöra på klädseln vilka kvinnor som är, eller inte är, utsatta för någon slags misshandel i hemmet.

"Du har slöja, du är förtryckt". "Du bär inte slöja, vad skönt att du lever i en trygg relation".

...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Simon Vinokur är judisk debattör med fokus på människorättsliga frågor. Engagemanget mot rasism och för integration väcktes i tidig ålder av mamman som arbetade med flyktingar och hade ett genuint intresse för både kulturer och språk. Sedan 2015 har Simon arbetat ideellt med två integrationsprojekt som han startat, Integrationssegling och Mirumirupliff.
Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.