Debatt

”Vi vill inte ha fler av er sort här”

Av Simon Vinokur 2020-03-04

Antingen så är det ”för fullt här” eller så är det ”för fredligt där” – och inget av de argumenten håller i dagsljus. Man borde kunna bortse helt från de partier som anser att invandrare har uppfunnit och importerat våldtäkt, sexism och kriminalitet och därför vill hålla dem borta från Sverige, men de börjar smitta av sig till partier vars partiledare till exempel poserar på foto i jägarliknande kläder med ”Stärk gränsen” tvärsöver bilden - och får väl därmed ses som massiva influencers.

Man behöver inte vara expert på exempelvis Afghanistan för att känna till att landet är allt annat ä...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Simon Vinokur är judisk debattör med fokus på människorättsliga frågor. Engagemanget mot rasism och för integration väcktes i tidig ålder av mamman som arbetade med flyktingar och av pappan som kämpat för mänskliga rättigheter i Litauen i hela sitt liv. Sedan 2015 har Simon arbetat ideellt med två integrationsprojekt som han startat, Integrationssegling och Mirumirupliff.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.