Debatt
Jimmie Åkesson Foto: Jonas Ekströmer / TT

Varför ska man dalta med SD-anhängare?

Av Hans Westerlund 2020-08-19

Är de en extra känslig grupp? Behöver vi värna om deras självkänsla och skydda dem mot kritik? Skriver de sådant som “jaa det är hemskt man blir galen kommer dom hit ska dom kunna försörja sina barn annars tycker jag dom ska kastreras för det är helt sjukt” för att de som väljare blivit ledsna efter att någon hävdat att SD:s politik i grunden är fascistisk?

Ibland känns det som om det finns en rädsla inför tanken att rasism kanske inte är så ovanligt i Sve...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Hans Westerlund arbetar sedan drygt tio år som personligt ombud, där han stöttar personer med psykisk ohälsa i kontakten med myndigheter och vård. Tidigare har han arbetat inom Kriminalvården och Försäkringskassan. Han har ett långvarigt intresse för samhällsfrågor och med en utbildningsbakgrund inom både socialantropologi och psykologi, tycker han det är viktigt att kunna ha många olika perspektiv.
Hans Westerlund är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.