Debatt

Så kan vi få stopp på kriminaliteten bland Sveriges kommunpampar

Av Andreas Magnusson 2021-06-24

Den kommunala kriminaliteten har brett ut sig i Sverige de senaste åren. I onsdags kom en dom i kammarrätten som fastslog en tidigare dom i förvaltningsrätten. De kriminella aktörerna är i det här fallet ansvariga politiker på Skurups kommun och Staffanstorp kommun. Kommunerna har genom sitt agerande brutit mot såväl Europakonventionen som regeringsformen.

I både Skurup och Staffanstorp har man valt att införa kommunala regler om slöjförbud trots att det strider mot svensk grundlag och europeisk rätt.

”Att begå en kriminell handling innebär att på något sätt bryta mot lagen” står det på 1177.se. Här får man också tips på hur man går till väga för att bryta ett kriminellt beteende. Ett tips är att ta kontakt med KRIS, Kriminellas revansch i samhället, som hjälper till med stöttning mot ett hederligt liv.

När det gäller Skurups kommun handlar det om återfallsbrottslighet. 2019 anmälde politiker från Moderaterna och Sverigedemokraterna 17 ensamkommande barn för bidragsbrott trots att inget av barnen tagit emot något bidrag.

Ansvariga politiker i Skurups kommun har alltså förutom brott mot grundlagen också sysslat med falsk angivelse, ett brott som om personerna döms kan leda till böter eller upp till två års fängelse.

Frågan är hur vi kommer till rätta med den upprepade gängkriminaliteten från sverigedemokratiska och moderata kommunpolitiker. Den lösning de själv brukar föreslå är hårdare straff och utvisning. Det är givetvis en väg att gå.

Politiker från Skurup eller Staffanstorp skulle kunna sättas i fängelse för att därefter utvisas till Rosengård. Jag kan se fördelarna med det men själv är jag anhängare av förebyggande åtgärder och att hjälpa före detta kriminella att hitta tillbaka till ett hederligt liv. Dessutom misstänker jag att Rosengård inte har någon större nytta av dem.

Eftersom den upprepade brottsligheten gäller just angrepp på muslimer och flyktingar tror jag att det är där vi behöver börja. De skulle kunna göra samhällstjänst på muslimska förskolor eller hos organisationer som arbetar med flyktinghjälp. På så sätt skulle de kunna träna bort sina värsta fördomar.

Vi behöver ta krafttag mot den kommunala kriminaliteten och det är viktigt att aktörer från polis, skola och socialtjänst samarbetar för att komma åt de kriminella politikergängen.

 

Detta är en debattartikel. Analyser och ställningstaganden är skribentens.


   Andreas Magnusson är gymnasielärare i svenska, religionskunskap och etik. Han sysslar också med musik och driver You Tube kanalen Samtidsreflexen där tanken är att tränga djupare bakom människors reflexmässiga yttranden i samhällsfrågor.
Andreas har idén om att en god journalist är pedagog och att en god pedagog också i någon mening borde vara journalist. Han har också skrivit en del för DN Kultur och nominerades 2019 till årets opinionsbildare vid Faktumgalan.
Andreas är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.