Debatt
Ebba Busch och Ulf Kristersson. Foto: Amir Nabizadeh / TT

Därför anser jag att Ulf Kristersson är rasist

Av Simon Vinokur 2021-07-17

Enligt min mening är Ulf Kristersson rasist. Vad baserar jag det på? Det är faktiskt rätt så enkelt: om man stöttar någons rasistiska åsikter och försvarar dem gentemot andra, då är man rasist. Precis som man är nazist om man försvarar koncentrationslägren och stöttar idén att judar och romer borde mördas på grund av sina etniciteter.

Precis som att Sverigedemokraterna är ett rasistiskt parti, eftersom de driver en rasistisk politik ...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


     Simon Vinokur är judisk debattör med fokus på människorättsliga frågor. Engagemanget mot rasism och för integration väcktes i tidig ålder av mamman som arbetade med flyktingar och av pappan som kämpat för mänskliga rättigheter i Litauen i hela sitt liv. Sedan 2015 har Simon arbetat ideellt med två integrationsprojekt som han startat, Integrationssegling och Mirumirupliff.
Simon är en av Magasinet Para§rafs krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.