Debatt

Är repression ett sätt att slå vakt om demokratin?

Publicerad 2022-07-06

Ju fler människor som avhumaniseras och ses som problem som ska åtgärdas, desto fler kommer samhället behöva låsa in eller deportera. Vår historia är full av avskyvärda exempel på detta. Under några decennier i mitten på 1900-talet lyckades vi dock vrida detta skeende i en annan riktning vilket gav folket en känsla av gemenskap. En gemenskap med homogena förtecken.

När vi nu i effektivitetens, tillväxtens och integrationens namn ser allt fler hamna utanför mainstr...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


Henrik Lund är beteendevetare och arbetar inom företagshälsovård samt som konsult inom stress- och traumahantering, konflikthantering och ledarskapsutveckling.
Han var 2004 med och grundade den religiöst och partipolitiskt obundna föreningen Sveriges Anställningslösas Landsorganisation, SALO, och är sedan 2007 dess ordförande. SALO har sedan starten hjälpt tusentals personer som hamnat mellan stolarna i samhällssystemet, genom information, rådgivning och som ombud.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.