Debatt
Carolina Sundell

Unionsrätten urholkar den svenska grundlagen

Publicerad 2022-09-21

Den som inte granskar den nya riksbankslagen med lupp kan missa att paragraferna som snart förs in i regeringsformen kommer förskjuta makten från staten och göra Sverige mer sårbart. Vid en kris kan staten bli bankrutt om den ska behöva stå för Riksbankens förpliktelser.

Den svenska suveräniteten kommer vara ett minne blott när unionsrätten trumfar svensk lagstiftning. ...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


  Carolina Sundell arbetar som journalist och önskar ägna tid och tanke åt samhällets förbättrande. I sina skriverier fokuserar hon på att granska hur dagens  penningsystem och penningpolitik fungerar. Just nu finner hon stort intresse i att följa utredningen Statens Roll på Betalningsmarknaden (rskr. 2018/19:293) och hoppas kunna väcka intresse för en folkomröstning där medborgarna ska ta ställning till vem som ska ha kontroll över inte bara betalningsmarknaden utan än viktigare penningväsendet. Ni finner hennes skriverier här: carolinasundell.se

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.