Debatt

Det som dödar själen

Av Sargon De Basso 2015-12-07

Förre statsministern Reinfeldt har beskrivit mediedrevet som ”den enda form av dödsstraff vi har kvar i Sverige” som ”dödar något i själen”. Det beskriver det jag möter när jag träffar personer som på falska grunder hängts ut i rikstäckande medier med namn och bild, oftast som brottslingar, innan rättegången ens har börjat.

   Ett mediedrev exponeras över hela landet, sprids som en löpeld på sociala medier och sparas för e...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Advokat Sargon De Basso är en av landets mest anlitade försvarsadvokater och har företrätt flera kända klienter i uppmärksammade fall.

De Basso skolades in i brottmåls-branschen av advokat Peter Althin. Efter tio år hos Althin gick han vidare och grundade, tillsammans med andra kollegor, advokatfirman Defens.

Parallellt med advokatyrket var De Basso ordförande/vice ordförande för elitfotbollsföreningen Assyriska FF under åren 2007-2009.

Nu är han även en av Magasinet Para§rafs medarbetare.

Sargon De Basso har en egen hemsida, www.advokatdebasso.se.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.