Debatt
Margareta Bergkvist

Sverigedemokraterna kontra den svenska grundlagen

Publicerad 2018-11-02

SD:s nationalism strider mot svensk grundlag. Om SD ska införa nationalism måste de avskaffa lagar om medborgarskap, yttrande- och åsiktsfrihet, skydd mot diskriminering. Svensk medborgarskap garanterar att du är svensk. Men stick i stäv mot lagen, har SD fyra kriterier som avgör vem som är svensk. Kriterierna är lojalitet, gemensam identitet, gemensamt språk och gemensam kultur.

 Det första kriteriet – lojalitet
   Oliktänkande som kritiserar SD:s svenska nation är illojala. S...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Margareta Bergkvist har under senare år arbetat som SFI-lärare. Hon har drivit ett utbildningsföretag med inriktning på specialpedagogiska frågor, allt från fortbildning av IT-baserade medier till redaktionellt arbete med läromedel för särskolan.

   Under många år arbetade hon på myndigheten Talboks- och punktskriftsbiblioteket, TPB (idag: Myndigheten för Tillgängliga Medier, MTM). Hon arbetade med specialpedagogisk anpassning av litteratur för personer med läsnedsättning och utveckling av digitala medier.

Margareta har ett socialt engagemang och är mentor åt en kvinna från Iran. Hon har en Teol.kand. examen, har läst data- och systemvetenskap, samt filosofi.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.