Debatt
Ida Dzanovic,

Islamister och Islamhatare är som siamesiska tvillingar

Publicerad 2018-12-06

I ett decennium har vi stått på samma punkt i islamdebatten utan att ta ett enda steg framåt vad gäller förståelse och kunskaper. Problemet är att debatten har kapats av två extrema grupper. På en sida har vi högerextrema, populister och neokonservativa, som hävdar att de står mot islamism, samtidigt som de själva ständigt bekräftar muslimska extremister på den andra sidan. Jo, du läste rätt.

   De två sidorna har år efter år stöttat varandra, blivit varandras alibi och bekräftat varandras t...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Ida Dzanovic kom till Sverige som flykting 1992 under det pågående Balkankriget. Ida beskriver det så här:
Liksom alla andra bosnjaker, var även jag en av de som borde utrotas på grund av min muslimska bakgrunden.
Under de senaste tio åren har jag varit aktiv i debatten om rasism. Jag anser att det är viktigt att stå upp mot såväl högerextremister som islamister. Att föreläsa i ämnet samt arrangera olika kulturella event i ämnet, var något jag insåg som alternativ och möjlighet att bidra med.
Art & Design Internationell skola har jag avslutat i Florens (Italien).
Har tidigare jobbat inom möbeldesign och är fortfarande kär i Gustaviansk 1700-talets stil. Drömmer om att starta eget företag och jag ser konst & design även i matlagning med smaker och färger från Sydosteuropa.
Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.