”Håll käften jävla batikhäxa”

Av Åsa Hägglöf 2020-02-03

Jag är utan tvivel anti-rasist. Det tycks vara en nagel i ögat på många, även i mina egna hemtrakter. Det förändrar ingenting alls. Naturligtvis kommer jag fortsätta vara emot rasister och även öppet stå för det. Det bekommer mig föga vad andra anser. Sunda förnuftet säger att det, enligt mig, är det enda rätta. Har däremot aldrig stött på en rasist som nackstyvt erkänner dennes oangenäma karaktärsegenskap.

   De blir snarare förolämpade av min välmenande uppmaning: "Är du rasist så stå för det. Då kan jag...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


    Åsa Hägglöf är i grunden utbildad barnskötare. Arbetar på ett gruppboende inom LSS. Hon är väl insatt i asylpolitik och migrationsfrågor som hon engagerat sig i under snart 30 år. Vid sidan av sitt arbete jobbar hon ideellt med asylärenden, i första hand gällande ensamkommande.
Åsa är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.