Årets mest korkade – än så länge

Av Börje R P Carlsson 2020-04-27

Urban Persson, som representerar ett lokalt politisk parti vid namn Storforsdemokraterna, åkte tillsammans med en kvinnlig läkare till Stockholm för att i akt och mening utsätta sig för möjligheten att bli smittad av Corona. Han påstår att han ville bli smittad för att kunna påvisa att hela pandemin var ett påhitt av media och politiker.

Alla som har avlidit hittills har varit sjuka människor eftersom Coronan nästan inte finns i den friska delen av befolkningen, hävdar han.

Det har framkommit att han och den läkaren som hängde på hade slickat på räcken, tagit massor av folk i hand och sedan slickat på sina händer. Läkarens skäl hade dock varit lite annorlunda. Hon hade tydligen gjort det för att i ett tidigt skede få Corona, för att sedan vara av med det.

På frågan varför lokalpolitikern hade slickat på räcken, svarade han:

– Vad är det för konstigt med det?

Trots detta slickande blev han inte smittad. Han hävdar att han har diabetes och en cancersjuk hustru men att han trots det ville se om han kunde bli smittad.

Jag frågar mig om inte den här tokskallen, såväl som läkaren, skulle anmälas för försök till spridande av smitta där i varje fall hans hustru låg i farozonen?

Inte nog med detta. När denna korkskalle till politiker ombads lämna ett möte eftersom en närvarande 90-åring var orolig för att bli smittad av Corona så anser mister korkskalle att denna begäran var så infantil att han gjorde en JO-anmälan mot 90-åringen.

Korkskallen visste att han inte var smittad, hävdade han, men han kunde inte redogöra för hur han kunde veta detta eftersom han inte testats eller genomgått någon provtagning.

 

Detta är en krönika. Analyser och ställningstaganden är skribentens.


   Börje Carlsson har under nästan hela sin tid inom kriminalpolisen arbetat med företrädesvis de grövsta brotten. Under ett par år var han rotelchef för en rotel med ett 40-tal medarbetare. Från 1993-1997 rotelchef på spaningsroteln.
Vid omorganisationen 1997, till länsmyndighet, bad han att få återgå som utredare på länskriminalen. Under kriminalpolistiden har han varit handläggare och spaningschef för flera mord, grova våldtäkter och grova rån.
Börje har skrivit en mängd böcker om brott. Senast En gång snut – alltid snut. Hans böcker finns bland annat att ta del av här.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.