Störande musik – snart kommer lösningen

Av Andreas Magnusson 2020-09-22

I somras fick polisen i Dalarna och Värmland in över 600 anmälningar om människor som spelar hög musik från bilar. Det här gör det till det överlägset vanligaste anmälda polisärendet. Politiker och mediepersoner som vill fånga upp vanliga människors behov kan knappast tiga still längre.

Swisha över bensinpengar för nu är det nog bara en tidsfråga innan Joakim Lamotte tar på sig den skottsäkra västen, hoppar in i bilen och gör ett modigt selfiereportage från livsfarliga Torsby.

Han har ju gjort det till sin grej att tre, fyra gånger per år mellan alla Facebookinlägg om att andra är dumma mot honom, ta sig an vanliga människors problem med brottslighet, du vet den sorts problem som PK-media blundar för.

Eftersom Moderaterna, Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna har fokuserat all sin politiska energi på att gnälla på invandringen och påstå sig vilja ta krafttag mot utbredd brottslighet kan vi nog vara säkra på att de kriminalpolitiska förslagen kommer att rulla in lika säkert som en nyservad Volvo Amazon.

Jimmie Åkesson kommer troligen att prata om den importerade brottsligheten och hävda att det handlar om människor som kommer hit från länder med högljudd kultur och bristande respekt för våra svenska traditioner.

Sådana människor bryter inte sällan upp bottenplattan på bilen för att odla potatis, använder kamelmjölk som spolarvätska och byter ut Wunderbaumen eller tärningarna i framrutan mot koranen.

Ulf Kristersson kommer med största sannolikhet att föreslå visitationszoner, anonyma vittnen och att polisen ska få tvångsomhänderta barn till störande bilister.

Ebba Busch, som har tröttnat på att prata om eventuella kopplingar till kriminella klaner i den egna Riksdagsgruppen, kommer rimligen att föreslå att vi använder biståndspengar till att bygga bilgarage i storstäderna och på andra platser varifrån problemen med musikkultur ofta härrör. Då kan vi också tvångsutvisa störande bilister till platser dit vi annars har svårt att få iväg dem.

Marcus Oskarsson kommer därefter att göra en neutral politisk analys i TV4 där han lovprisar samtliga ovan nämnda förslag och menar att Löfven och Regeringen har varit alldeles för slappa i raggarbilsfrågan.

Ivar Arpi kommer i Svenska Dagbladet att skylla allt på identitetspolitiken och hävda att Google gömmer undan alla bilder på bensinslukande amerikanska vrålåk. Allt är den kapitalstarka och människofientliga miljölobbyns fel.

Det finns egentligen ingen ände på vilka förslag som kan tänkas komma från högerflanken. Fantasin är närmast gränslös när det gäller att komma på fiffiga sätt att vara stenhård. Eller som Wisti framförde i en satirteckning nyligen:

”Vi vill att de som lägger tillbaka tomma kuvert i after eightkartongen dödas och att alla i deras familj tatueras med en kuk i pannan.”

 

Detta är en krönika. Analyser och ställningstaganden är skribentens.


   Andreas Magnusson är gymnasielärare i svenska, religionskunskap och etik. Han sysslar också med musik och driver You Tube-kanalen Samtidsreflexen där tanken är att tränga djupare bakom människors reflexmässiga yttranden i samhällsfrågor.
Andreas har idén om att en god journalist är pedagog och att en god pedagog också i någon mening borde vara journalist. Han har också skrivit en del för DN Kultur och nominerades 2019 till årets opinionsbildare vid Faktumgalan.
Andreas är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.