Hamid Zafar. Foto Johan Jeppsson /TT

Ung och frustrerad 33-åring

Av Andreas Magnusson 2020-10-16

När den hyllade utbildningschefen, debattören och Moderaten Hamid Zafar som liksom Jens Ganman utsetts till "årets svensk" av tidningen Fokus var 28-33 år gammal, var han enligt sig själv "ung, sökande och frustrerad". Han skrev då hånfulla inlägg på nätet om judar, ensamkommande och homosexuella, ni vet sånt som vanliga frustrerade 33-åringar brukar göra. Nu är han 37 och tonårstiden är enligt egen utsago över.

Human Framtids Mats Leijon formulerade det hela bra: ”Man blir snabbt vuxen när man blir påkommen.”
...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Andreas Magnusson är gymnasielärare i svenska, religionskunskap och etik. Han sysslar också med musik och driver You Tube-kanalen Samtidsreflexen där tanken är att tränga djupare bakom människors reflexmässiga yttranden i samhällsfrågor.
Andreas har idén om att en god journalist är pedagog och att en god pedagog också i någon mening borde vara journalist. Han har också skrivit en del för DN Kultur och nominerades 2019 till årets opinionsbildare vid Faktumgalan.
Andreas är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.