Utöya. Foto: Tore Meek / NTB scanpix / TT

När människan leker Gud – skapar vi monster

Av Alex Bengtsson 2021-07-22

Det är tio år sedan terrordåden i Oslo och på Utöya. Jag står på samma plats som jag stod då. Eller rättare sagt, dagen efter. På den asfalterade banvallen mellan Frillesås och Väröbacka i norra Halland och blickar ut över Kattegatt. Då tog jag en paus från skärmdumpande av twitterinlägg, telefonsamtal om debattartiklar och koordinerande av Stiftelsen Expos arbete i kaoset, med för mig då, en aktiv alkoholist, en ”lagom” dos alkohol i mig för att jag skulle kunna ”prestera”.

Idag är sinnesstämningen en annan. Den femåriga dottern har somnat uppe i stugan. Hunden och jag är ...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Alex Bengtsson arbetar inom omsorgen efter att över ett decennium inom journalistiken, politiken och aktivismen då han bland annat var vice vd på Stiftelsen Expo och ordförande för Förbundet Tillsammansskapet.
Han ger idag ut diktsamlingar på temat tillfrisknande och andlig utveckling (den senaste ”Frontlinjer och perifera tårar” släpptes i våras) och driver tillsammans med Anna Morvall podcasten Missionen som finns att lyssna på där poddar finns.
Alex Bengtsson är från början yrkesfiskare och är utbildad 12-stegsbehandlare.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.