Börje Carlsson

Ärlige Uffe – bilnasaren

Av Börje R P Carlsson 2021-10-21

Jag har alltid haft svårt för hala undanglidande politiker som försöker anpassa verkligheten efter sitt sinne i stället för att lyssna på sina väljare och skapa förhållanden som de önskar. Efter att ha lyssnat på Ulf Kristersson en stund kommer jag obetingat att tänka på Ärliga Uffe, en bilnasare, som för många år sedan hade precis samma hala attityd och samma inställsamma sätt. Han var lika suddig och diffus i sin framtoning som en måsskit i dimma.

Han slirade på sanningen och lovade och garanterade hjälp om bilen skulle mankera. Inget av detta infriades dock och Ärliga Uffes rykte spreds vida omkring. Till slut var han så känd att han inte längre kunde lura någon.

Ulf Kristersson blir alltmer lik Ärliga Uffe och hans trovärdighet naggas i kanten, naggas förresten, hans trovärdighet minskar i samma takt som regnskogarna försvinner.

Sällan har jag väl hört en slirigare människa och kanske inte heller en naivare. Att tro att den färgglade Åkesson skulle nöja sig med att bara stötta Moderaternas politik utan att få något i gengäld är så naivt och tramsigt att Gud lipar när han hör det.

Detta borde också KD reagera inför. KD med sina få väljare ska nog inte förvänta sig att få ett enda, hos SD impopulärt beslut, godkänt utan stora eftergifter.

Liberalerna och Nyamko lämnar jag därhän eftersom de med stor säkerhet redan seglat ut i ett område varifrån de har svårt att hitta hem.

Jag är nog en vänsterorienterad människa men jag hoppas ärligt och uppriktigt att det blåbruna blocket vinner nästa val. Detta för att de en gång för alla ska få visa sin oduglighet när det gäller att föra Sverige framåt.

Det kommer visserligen att kosta oerhört för Sveriges medborgare men i det långa loppet blir det trots allt billigare. Vi har i Sverige haft minoritetsregeringar förr som fått igenom sina budgetförslag och därvid kunnat regera på sin egen budget.

Med en opposition som till varje pris ska fälla regeringen blir det allt svårare och att regera på någon annans budget är inte bara svårt det är också oförskämt att kräva detta.

När världen och dess invånare behöver allt större solidaritet för att jorden skall överleva vill korttänkta SD-politiker dra in allt bistånd och i stället liera sig med länder som Polen och Ungern och väl där är väl inte heller andra diktatorer uteslutna som samarbetspartners.

Så jag hoppas att 2022 kommer att gå i de blåbrunas tecken för att år 2026, senast, återgå till en rödgrön röra. Det är självklart bättre än varje tänkbar konstellation där SD ingår.

 

Detta är en krönika. Analyser och ställningstaganden är skribentens.


     Börje R P Carlsson har under nästan hela sin tid inom kriminalpolisen arbetat med företrädesvis de grövsta brotten. Under ett par år var han rotelchef för en rotel med ett 40-tal medarbetare. Från 1993-1997 rotelchef på spaningsroteln.
Vid omorganisationen 1997, till länsmyndighet, bad han att få återgå som utredare på länskriminalen. Under kriminalpolistiden har han varit handläggare och spaningschef för flera mord, grova våldtäkter och grova rån.
Börje har skrivit en mängd böcker om brott. Senast En gång snut – alltid snut. Hans böcker finns bland annat att ta del av här.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.