Veckans värsta
Foto: Privat

Grinig poliskommissarie gör alla fel i boken och blir filmad

Av Börje R P Carlsson 2021-10-30

Jag kan mycket väl förstå polisernas önskan om att bli respekterade men finns det då ingen som kan berätta för vissa poliser att respekt är inget självklart utan något man förtjänar genom ett eget respektfullt uppträdande. Att bete sig som en argsint drummel skapar ingen respekt. Är det därtill en kommissarie, som i det här fallet, blir det hela än värre.

En person har ägnat sig åt magnetfiske. Ett idag utbrett nöje till både miljön och naturens fromma. Allt skrot och skräp som kastas i naturen och i vatten och vattendrag utgör ett gigantiskt problem som allt fler ägnar sig åt.

Ibland hittas föremål som kan återbördas till sin ursprunglige ägare. Ibland hittas miljöfarligt avfall där naturen mår bra av att det avlägsnas. Ibland hittas vapen och ytterligare ibland hittas ammunition.

När en person får upp en låda ammunition kontaktar han Polisen och till platsen kommer en respektkrävande och högavlönad kommissarie. Denna polis blir inte lika glad utan läxar upp magnetfiskaren som spelade, polisen ovetande, in hela samtalet och nu har svensk polis en ny stjärna på YouTube.

Här kan polisen klippa och klistra och lätt få ihop utbildningsmaterial till blivande poliser om hur man inte ska uppträda och varför allmänhetens respekt för polisen försvinner i allt högre fart.

Jag hoppas att kommissarien, men det är nog en dum förhoppning, ser detta och lär något av det. Men trots att Polisen är en lärande organisation är det inte lätt att lära gamla hundar eller gamla kommissarier att sitta.

Se det hela här: Fiskade upp ammunition – här blir han utskälld av polisen.

 

Detta är en krönika. Analyser och ställningstaganden är skribentens.


     Börje R P Carlsson har under nästan hela sin tid inom kriminalpolisen arbetat med företrädesvis de grövsta brotten. Under ett par år var han rotelchef för en rotel med ett 40-tal medarbetare. Från 1993-1997 rotelchef på spaningsroteln.
Vid omorganisationen 1997, till länsmyndighet, bad han att få återgå som utredare på länskriminalen. Under kriminalpolistiden har han varit handläggare och spaningschef för flera mord, grova våldtäkter och grova rån.
Börje har skrivit en mängd böcker om brott. Senast En gång snut – alltid snut. Hans böcker finns bland annat att ta del av här.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.