Ulf Kristersson. Foto: Fredrik Persson / TT

Höjda pensioner missgynnar Ulf Kristerssons politik

Av Börje R P Carlsson 2022-02-10

I Aftonbladet kan man läsa att om pensionen blir en valfråga så kommer detta att missgynna Moderaterna i allmänhet och Ulf Kristersson i synnerhet. Med detta för ögonen ska jag hålla tummarna för att pensionen ska bli en valfråga. Tillsammans kan vi nog göra den till en valfråga för att hålla Uffe borta från makten.

Samtidigt funderar jag på vilken fråga som skulle kunna göra Fifflar-Uffe till en vinnare. Finns det en sådan fråga ska jag göra allt för att eliminera denna fråga.

När man läser Expressen har Ulf Kristersson fått så mycket positivt utrymme att jag börjar tro att någon betalt Expressen gigantiska pengar för att publicera detta dravel om en genuint oärlig politiker.

Moderaternas lilla (andligt sett) partiledare får nog svårt, hoppas jag, vilken fråga som än blir valets huvudfråga eftersom han inte har varken den stadga, karaktär eller ordhållighet som väljarna gärna prioriterar. Just nu handlar Uffes budskap om Nato och om kärnkraften.

Man behöver bara lyssna på Sveriges försvarsminister Hultqvist för att inse att Uffe inte förstår komplexiteten med en Nato-anslutning och att hans (Uffes) naiva inställning kan sätta hela världen i brand.

Återigen vaknar också frågan om hur länge en beslutande folkomröstning är bindande? Svenska folket har en gång för alla sagt nej till kärnkraft. Borde vara bindande i varje fall tills en ny folkomröstning ändrat det förra beslutet.

Ulf Kristersson skulle förmodligen på kortare tid än en mandatperiod visa sina tillkortakommanden som statsminister. Prislappen för detta avslöjande skulle bli ohemult stor och det räcker därför med att se tillbaka på hans tid som politiker i Strängnäs och Stockholm.

En kort tillbakablick visar en i grunden egenkär och korttänkt politiker vars ambition inte är Sveriges bästa.

Ulf Kristersson har gjort alldeles för många övertramp men det underliga är att dessa övertramp inte tycks avsätta några spår. Under årens lopp har ett antal politiker fått tacka för sig efter mindre fadäser som knappast skulle ens solka ner Kristersson.

Kristersson har fått rent brottsliga gärningar avskrivna av polis och åklagare. Han har begått gärningar som borde lett till anmälningar men anmälningar har inte ens upprättats trots att publicerade skriverier om hans gärningar nått Polisen som då egentligen är skyldiga att upprätta en anmälan.

Han ljuger och avger löften men varken osanningar eller svek tycks beröra honom och dagligen framträder han i TV där han blir allt mindre men knappast tar mindre utrymme.

Jag är så hjärtligt trött på denna lilla man som håller på att förstöra ett helt parti och ett helt land om han kommer till makten.

Hur kan väljarna undgå att observera skojaren i honom? Att genomskåda denna politiker är lika enkelt som att avslöja att kejsaren (i ”Kejsarens nya kläder”) är naken. Jag förstår ärligt talat inte vad medborgaren ser i denna politiker.

Att Moderaterna, som trots allt är ett av riksdagens demokratiska partier, inte kan få fram bättre skyltdockor än Kristersson, Svantesson och Forssell är ett fattigdomsbevis.

 

Detta är en krönika. Analyser och ställningstaganden är skribentens.


    Börje R P Carlsson har under nästan hela sin tid inom kriminalpolisen arbetat med företrädesvis de grövsta brotten. Under ett par år var han rotelchef för en rotel med ett 40-tal medarbetare. Från 1993-1997 rotelchef på spaningsroteln.
Vid omorganisationen 1997, till länsmyndighet, bad han att få återgå som utredare på länskriminalen. Under kriminalpolistiden har han varit handläggare och spaningschef för flera mord, grova våldtäkter och grova rån.
Börje har skrivit en mängd böcker om brott. Senast En gång snut – alltid snut. Hans böcker finns bland annat att ta del av här.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.