Turkiets president Erdogan

Så står vi där med fezen snällt i hand

Av Andreas Magnusson 2022-05-23

Jag var inte ens året fylld då Sveriges statsminister Olof Palme kallade kommunistregimen i Tjeckoslovakien för ”diktaturens kreatur”. Jag var drygt ett år gammal när han kallade Francodiktaturen i Spanien för ”satans mördare”. Nu är jag snart 48 och Sveriges statsminister ägnar sig i stället åt att krypa för diktatorer påhejad av en högeropposition som säljer ut sina ideal med samma lätthet som de säljer ut vår välfärd.

Sveriges regering bestämde sig för att vika ner sig för pressen från Rysslands diktator Putin och öv...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Andreas Magnusson är gymnasielärare i svenska och religionskunskap. Han sysslar också med musik både som soloartist och med bandet Oblomov. Andreas har skrivit en del för DN Kultur och nominerades 2019 till årets opinionsbildare vid Faktumgalan.
År 2022 debuterade han med boken ”När humanismens fördämningar brister – personerna och partierna som drogs med”.
Andreas är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.