En blockerad ambulans

Av Michael Pålsson 2022-09-18

Under sommaren har det inom klimatrörelsen skett en del aktiviteter som kraftigt ifrågasatts av både allmänhet och politiker. Den mest utskällda aktionen var blockaden den 29 augusti som utfördes av gruppen Återställ Våtmarker och som ledde till att en ambulans blev försenad. Men även om det där och då blev fel, hindrar det inte att fredlig civil olydnad spelat och spelar en stor roll för samhällsutvecklingen.

Givetvis var det olämpligt av Återställ Våtmarker att genomföra en aktion på en plats i anslutning t...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


    Michael Pålsson är advokat på Juhlin & Partners, med expertis inom avtalsrätt och arbetsrätt. Han har ett stort intresse för rättsfilosofi och är bland annat författare till boken ”Om frihet i vår tid”.
Läs mer på www.michaelpalsson.se
Michael är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.