Lennart Aspegren. Foto Jonte Wentzell

Ryska styrkor i Ukraina begår dagligen utstuderade brott mot mänskligheten

Av Lennart Aspegren 2022-10-23

Skarpt läge för en FN-konvention. Dag efter dag fortsätter ryska styrkor i Ukraina ogenerat att göra sig skyldiga till brott mot mänskligheten. Sådana brott begås också på andra håll i världen. Inte minst i samband med akuta konflikter, exempelvis i Mellanöstern. 

Märkligt nog saknas det ännu så länge en FN-konvention mot brott mot mänskligheten. Alltså parallell...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Lennart Aspegren är juris hedersdoktor, Stockholms universitet. Bakgrund i Svea hovrätt. Rättschef i Regeringskansliet. Domare i Arbetsdomstolen, i Försäkringsöverdomstolen, i FN:s folkmordstribunal för Rwanda.
Lennart Aspegren är internationellt verksam som konsult och föreläsare. Gett ut lagkommentarer m.m. Gift, tre barn, fem barnbarn.
Lennart är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.