Lennart Aspegren

Några erfarenheter som FN-domare i Afrika

Av Lennart Aspegren 2023-11-16

En gång i tiden, åren 1995 – 2000, var jag undergeneralsekreterare i Förenta Nationerna med uppgift att tjänstgöra som en av domarna i FN:s Tribunal för folkmordet 1994 i Rwanda (ICTR). Den var stationerad i staden Arusha i nordöstra Tanzanias bergstrakter, någon mil strax söder om ekvatorn.

Under drygt fyra år bodde jag alltså i Arusha, ett välkänt centrum för Tanzanias många populära safa...

Börja prenumerera för att läsa detta innehåll.

Starta din prenumeration här

Eller logga in på ditt konto nedan:

 

 


   Lennart Aspegren är juris hedersdoktor vid Stockholms universitet. Bakgrund i Svea hovrätt. Rättschef i Regeringskansliet. Domare i Arbetsdomstolen, i Försäkringsöverdomstolen, i FN:s folkmordstribunal för Rwanda.
Lennart Aspegren är internationellt verksam som konsult och föreläsare. Gett ut lagkommentarer m.m. Gift, tre barn, fem barnbarn.
Lennart är en av Para§rafs fasta krönikörer.

Publicerad

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev 

Nyhetsbrevet skickas ut varje måndag och torsdag kväll 22.00.
I Nyhetsbrevet får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill får du ibland extramaterial som inte publiceras på sajten.
Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.
Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.
OBS: Vi efterfrågar bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till, inget annat. Du prenumererar här.