Homosexuella äktenskap

Publicerad 2013-01-16

Hundratusentals människor i Paris har samlats i manifestationer mot homosexuella äktenskap. Ett lagförslag ska tas upp i det franska parlamentet och innebär att även par av samma kön ska få gifta sig, prövas som adoptivföräldrar och ges tillgång till konstgjord befruktning. 

Vanessa Hollmann är 19 år och studerar journalistik på Tumba Gymnasiums medieprogram. Hösten 2012 började hon som en väldigt försiktig praktikant på Para§raf men har snabbt blivit en i gänget.

Hon kommer att fortsätta skriva krönikor för Para§raf även efter att hennes praktik avslutas under våren.

Med tonåringens rätt har hon i sina blogginlägg även gett sig på och ifrågasatt vad som normalt är totalt förbjudet – en viss Zlatan Ibrahimovic. Hennes blogginlägg finns att läsa här.

Utöver att skriva är hon en driven fotograf och skapar även en hel del konst i alla dess former på fritiden.

Detta tycker alltså flera hundratusentals franska medborgare är fel och några av argumenten de använt sig av i protesterna är ”barn skapas av en man och en kvinna” och ”det finns inga ägg i testiklar”. Något som är viktigt att nämna är att de även höll upp plakat med texten ”Äktenskapofil – inte Homofob” vilket visar hur illa deras argument går ihop i praktiken.

Inte samma rättigheter

Året är 2013, vi har uppfunnit penicillinet, vi har haft människor på månen, vi har infört allmän rösträtt för kvinnor världen över och kämpar ständigt för demokratin men trots det vägrar några av Frankrikes medborgare låta par av samma kön dela samma rättigheter som dem själva.

Att låta dem hålla handen och se förälskade ut på stan går väl an, men ingå ett äktenskap och bli föräldrar – där går gränsen! Seriöst, franska icke empatiska medborgare, ni är värdelösa.

Ni är värdelösa och en stor käpp i hjulet mot ett bättre och rättvisare samhälle för alla dess medborgare. Ni är inga äktenskapspoliser och jag lovar er att era äktenskap inte kommer bli till det sämre för att någon annan också får ha det bra.

Du och ditt förhållande

En dag hoppas jag att även ni slutar låta känslorna styra er och istället börjar använda er av logiken. Logiken om att alla är lika värda och därför ska ha samma rättigheter, logiken om att ni inte är bättre föräldrar för att era barn har en förälder av vardera kön och slutar använda argumentet ”det känns fel” i denna debatt. För om du tycker att någon annans förhållande känns fel på grund av läggning kan jag säkert hitta saker som känns fel med dig och ditt förhållande.

Som tur är kan jag avsluta det hela med att berätta att president Hollande tydligt har visat att han inte tänker ändra sin uppfattning om att driva igenom lagen, då legalisering av samkönade äktenskap är en viktig valfråga för honom. Och trots månader av högljudda protester visar opinionsmätningar att en majoritet av den franska befolkningen är för att tillåta äktenskap mellan personer av samma kön.


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.