Riktiga människor

Av Bengt Sändh 2012-10-24

Min vän Alvar i Söderkulla dog för några år sedan. Han var min idol.  Han var bonde och vad är då det? Jo, Alvar var den dugligaste och klokaste av oss alla. 

Bengt Sändh var ett av de omskrivna barnhemsbarnen. Han blev med tiden smed.
Men enligt polisen hann Bengt innan dess, i unga år, sätta ett informellt svenskt rekord i bilstölder genom att stjäla 46 bilar under tio dygn.
Med tiden blev han trubadur och har sjungit in 21 LP- och CD-skivor.
1993 startade han Bengt Sändhs snusfabrique. Han spetsade sitt snus med lite konjak och det blev en succé. Sex år senare sålde han snusfabriken till Swedish Match och flyttade till spanska Costa del Sol.
Där lever han nu med hustru och hundar. Han skriver böcker i skilda ämnen och är hängiven naturfograf.

 

Han kunde bygga hus, gräva brunn och laga pumpen. Han kunde avverka skog och plantera nytt. Han kunde plöja, harva, gödsla, tröska, så och skörda. Han kunde hugga ved och sköta djur.

/wp-content/uploads/content/kronikorer/bengt-sandh/SoderkullabondenBesk.jpgAlvar, på bilden till höger, kunde laga traktorn och tröskan, lägga rör, fixa det elektriska och mycket, mycket annat.

Onödiga

Ni onödiga konsulenter, förnumstiga ombud, pratglada advokater, dumdryga byråkrater, maktgalna politruker, egotrippade estradörer och redaktörer samt onödiga coacher, healers, mäklare och alternativmedicinare, tjuvjävlar och snutar. Det är bonden som producerar det mesta av det ni äter och en del av det ni har på er.

Sätt er själva på en gård och ni dör svältdöden inom några månader.

Ser ni bonden gå förbi så lägg er på knä och kyss spåren av hans skitiga stövlar.

Slutligen: Clintan och Banderas – släng er i väggen! Alvar var coolare!

Bifogade filer:
Samlagskontrakt.pdf

Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.