De stackars Lundsbergseleverna

Av Dick Sundevall 2013-08-29

Ser på tv, hör på radio och läser i tidningarna om hur synd det är om Lundsbergseleverna nu när man till slut stänger det där Riksinternatet, efter år av grov misshandel mot de yngsta eleverna. Så jag tänker hjälpa er Lundsbergselever och förbereda er inför vad ni kommer att möta ute i det öppna samhället.

Dick Sundevall är Para§rafs chefredaktör men hans krönikor är inga ledare, utan högst privata tankar och funderingar.

I drygt 30 år har han arbetat med rätts- och kriminalfrågor. Det har blivit många tv-program och dokumentärfilmer. Åtta böcker, senast Det farliga Sverige, och några tusen artiklar genom åren.

Dick är mångfalt prisbelönt som journalist och författare med Guldspaden och annat men är mest stolt över Ordfronts Demokratipris, ”för då tävlar man ju mot hela svenska folket”.
På frågan om vad han tycker är det bästa han har gjort, svarar han:
– Mina tre barn.

Det är några avgörande skillnader som ni måste förstå. Man tycker inte att det är en fin och ädel tradition att sätta ett hett strykjärn mot ryggen på nya elever i vanliga kommunala skolor. Eller för den delen inte heller i de vanliga friskolorna.

   Inte heller tycker man att det är lite lustiga pojkstreck att köra upp kvastskaft i analen på yngre elever. Eller ta ner dem i källaren och använda dem som boxbollar. Förstår om ni tycker att det låter lite grått och trist, eller sossigt, som ni kanske skulle uttrycka det. Men det är helt enkelt så att dessa vanliga gråa skolor inte bygger på så kallad ”kamratfostran” i form av att en grupp äldre elever utövar grov misshandel mot en yngre ”kamrat”. För ni är ju alltid flera äldre elever som så modigt och ädelt ger er på en ensam yngre.

   Förstår om ni tycker att det låter lite trist – men det blir ännu värre. I dessa vanliga skolor utgår man från FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, och därmed – hör och häpna – alla människors lika värde. Alltså det som bland era föräldrar och deras vänner betecknats som kommunistpropaganda. Därav följer det som för er kan framstå som nog så underligt, att man inte i första hand ska se på de andra eleverna som konkurrenter som till varje pris ska tryckas ner utan – hemska tanke – som medmänniskor.

   Det här innebär att det är skit samma hur rika era föräldrar är. Ni får stå på egna ben och visa vad ni är för människor. En liten varning är på sin plats: Om ni hamnar bland en del elever som kommer från förorterna, så försök er inte på de där lustiga påfunden med heta strykjärn mot naken hud eller kvastskaft som ska tryckas upp i någon yngre liten elevs anal – för det blir i så fall sannolikt det sista ni gör i livet.

   Lycka till med ert kommande besök ute i den vanliga världen. Vem vet, ni kan kanske klara er därute, trots er perverterade fascistoida uppfostran i hemmet och på Lundsberg, under förutsättning att ni ligger lågt med era lustiga små traditioner – väldigt lågt.

 

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev

Där får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill ibland extramaterial som inte publiceras på sajten. Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.

Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.

OBS: Vi efterfrågar inte ditt namn eller adress och än mindre ditt personnummer. Utan bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till. Du prenumererar här.

 

Bifogade filer:
Cykelskador.pdf

Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.