Vakt sög av fånge

Av Ricard A R Nilsson 2013-07-24

Ja, du läste rubriken rätt. En kvinnlig vakt gav en fånge oralsex och detta skedde i ett svenskt fängelse – för inte alltför länge sedan.

Ricard A R Nilsson har varit med från Para§rafs första dag, som skribent och bloggare. Han är dömd till livstids fängelse för mord och är inne på sitt trettonde år bakom murarna.

Under de här åren har han hunnit beta av ett antal fil kand och fil mag, och är idag kriminalvårdens högst utbildade, generaldirektören inräknad.

Därtill skriver han deckare ihop med författarkollegan Pierre Larancuent, Män utan nåd kom förra året och i år har de släppt, Med döden som skugga.
Ricard bloggar numer här:

Ett av Para§rafs honnörsord är inifrån. Vi ska så långt det är möjligt rapportera inifrån. Komma in under ytan. Ricard A R Nilsson skriver sina krönikor inifrån fängelsevärlden.

Den här krönikan kan uppfattas som kontroversiell och just därför har jag varit tveksam till att skriva den, men jag har numera lyckats spåra de berörda parterna. Det viktigaste är naturligtvis att den fånge det gäller inte får några problem. Jag har via vänner på utsidan haft kontakt med honom och har därigenom fått tillåtelse att skriva om det som hände (han lever för övrigt ett hederligt liv numera).

   Vakten som utförde oralsexet är inte heller kvar inom Kriminalvården, det vet jag tack vare att en vän till mig körde en googling på henne. Jag blir än idag smått förundrad över den information några väl valda sökord kan få fram. Ingen kommer alltså att kunna identifieras, jag kommer inte ens berätta vilken anstalt det skedde på. Ta min berättelse för vad den är, något ovanligt som en gång hände i ett svenskt fängelse. Och, ja, det som följer har verkligen hänt, det är inte min författarhjärna som hittar på.

   Att en vakt och en fånge har en relation är ganska ovanligt, men ändå något som sker då och då. Detta kan utläsas ur vissa offentliga handlingar, att olika ”olämpliga relationer” utvecklas är alltså ingen hemlighet. Men de allra flesta förhållanden kommer aldrig till allmänhetens kännedom, även om en del av dem är minst sagt löpsedelsvärdiga och betydligt mer uppseendeväckande än det jag nu skriver om. Egentligen är det inte särskilt konstigt att tycke ibland uppstår mellan vakter och interner. En del kvinnor kanske inte får särskilt mycket uppmärksamhet i sina vardagsliv och när de då helt plötsligt får stå i centrum för en fånges intresse så kan känslor uppstå. Om det var några känslor inbladade i den orala behandling som gavs eller om det handlade om ren lust kan jag inte svara på, men allt skedde frivilligt.

   Det var i fångarnas gemensamma duschutrymme som det hände. Utan att bli alltför grafisk så satt internen på en träbänk och fick sin behandling. En medintagen kom in och såg dem, vilket har resulterat i att jag och ett antal andra interner känner till händelsen. Vi medfångar som kände till det höll naturligtvis tyst, även om ett par stycken lite diskret retade den kvinnliga vakten. Hennes skamkänslor fick henne att inom kort begära förflyttning till en annan avdelning. Avslutningsvis kan jag väl säga att något liknande i princip inte kan hända idag eftersom personal nästan alltid ska arbeta i par när de har kontakt med fångar, vilket alltså inte var fallet förr i tiden.

 

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev

Där får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill ibland extramaterial som inte publiceras på sajten. Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.

Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.

OBS: Vi efterfrågar inte ditt namn eller adress och än mindre ditt personnummer. Utan bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till. Du prenumererar här.

 

Bifogade filer:
AvgDok.pdf

Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.