Struntar i lagar och regler

Av Ricard A R Nilsson 2015-03-25

En kriminalvårdsinspektör på anstalten Skänninge väljer att medvetet ignorera vissa gällande lagar och regler. Nu har jag anmält honom till både Justitieombudsmannen och Justitiekanslern, bland annat har jag begärt att han ska ställas till svars i personalansvarsnämnden.

Ricard A R Nilsson har varit med från Para§rafs första dag, som skribent och bloggare. Han är dömd till livstids fängelse för mord och är inne på sitt femtonde år bakom murarna.

Under de här åren har han hunnit beta av ett antal fil kand och fil mag, och är idag kriminalvårdens högst utbildade, generaldirektören inräknad.

Därtill har han skrivit två deckare ihop med författarkollegan Pierre Larancuent, Män utan nåd och Med döden som skugga. I februari släppte han boken En livstidsdömds dagbok, där han berättar om det hårda livet i fängelse.

Han bloggar numer här:
www.nilsson-larancuent.com

Ett av Para§rafs honnörsord är inifrån. Vi ska så långt det är möjligt rapportera inifrån. Komma in under ytan. Ricard A R Nilsson skriver sina krönikor inifrån fängelsevärlden.

Jag är för tillfället placerad på anstalten Skänninge och den ansvarige chefen för den avdelning där jag sitter har lyckats inta en andra plats på min egen topplista av maktmissbrukande tjänstemän som jag stött på genom åren.

   Endast före detta generaldirektör Lars Nylén ligger före. Nu delas förvisso andraplatsen med ytterligare två kriminalvårdsanställda som arbetar på anstalten Kirseberg, men det är ändå ganska snabbt jobbat av kvinspen här, att lyckas nå en andraplats inom några månader efter min ankomst.

   En del ifrågasätter att jag skriver anmälningar. Genom åren har jag ibland hört att en fånge inte ska gnälla. Min åsikt är att det inte handlar om gnäll. Syftet är att lyfta fram problem, något som förhoppningsvis leder till lösningar.

   Kriminalvården har till ansvar att hålla oss som dömts till fängelse inlåsta, de borde då rimligen själva följa den rättsliga regleringen. Allt annat vore hyckleri.

 

Nedan biläggs JO- och JK-anmälan.

 

Prenumerera på Para§rafs nyhetsbrev

Där får du besked om det vi senast har publicerat och en del information om vad som är på gång. Därtill ibland extramaterial som inte publiceras på sajten. Vi ingår inte i någon mediekoncern och lämnar inte ut prenumerantlistan till någon, så din mejladress hamnar inte på avvägar.

Du prenumererar utan kostnad. Du kan också överraska en vän genom att ge honom eller henne en prenumeration, om du skriver in i den personens mejladress.

OBS: Vi efterfrågar inte ditt namn eller adress och än mindre ditt personnummer. Utan bara den mejladress du vill ha Nyhetsbrevet mejlat till. Du prenumererar här.

 


Publicerad

Para§rafs artiklar, krönikor och debattartiklar kan kommenteras på vår Facebooksida.